educational

ANU Fenner

ARCHITECT

Williams Ross

CLIENT

ANU

DATE

Feb 2012

The Frank Fenner building is a small scale institutional faculty building which archived a 6 star Green Star Office Design Rating. The design aimed to integrate with existing site conditions, and to be an example of sustainable design, balancing innovation with common design and construction practices.

The configuration of the building footprint, wrapping around an internal courtyard and adopting a narrow floor plate, creates a high quality internal environment by accessing natural light, fresh air, and views to the outdoor environment, allowing for a strong personal connection to the external environment for both Staff and students.

SBE provided full ESD and Green Star Consultancy Services for the design of this 6 star building.  More information can be found in this short case study - click here.